Siirry metatietojen loppuun
Siirry metatietojen alkuun

Tietoyhteiskunta-akatemia on yhteiskunnallisille päättäjille suunnattu kutsuvalmennus.

Digitalisaatio on merkittävin maamme tulevaisuutta määrittävä kehityspolku. Sen hallinta on välttämätöntä lainsäädäntötyössä. Tietotekniikka ja informaatio tarjoavat ennen kokemattomia mahdollisuuksia toimia nopeammin, älykkäämmin ja tehokkaammin.

Tietoyhteiskunta-akatemiassa pureudutaan ajankohtaisten lainsäädäntöhankkeiden digitaaliseen ulottuvuuteen ja etsitään tietoyhteiskuntapolitiikan suuntaa yli toimialarajojen.

Tietoyhteiskunta-akatemia on yhteiskunnallisille päättäjille tarkoitettu kutsuvalmennus. Akatemian järjestää TIEKE yhteistyössä alan johtavien asiantuntijaorganisaatioiden kanssa.

Ensimmäisen, keväällä 2016 järjestetyn Tietoyhteiskunta-akatemian teemoja olivat mm. kyberturvallisuus ja digitaalisen yhteiskunnan huoltovarmuus; 5g ja digitaalinen yhteiskunta; digitalisaatio, tuottavuus ja osaaminen; robotisaatio ja älykäs infrastruktuuri; ICT ja julkinen sektori sekä digitaaliset sisämarkkinat. Akatemian tuotoksena laadittiin uuden tietoyhteiskunnan teesit.

Vuoden 2017 Tietoyhteiskunta-akatemian teemoissa kysyttiin Miten vauhditetaan Suomi menestykseen? Maailma muuttui jo, mitä tapahtuu oppimiselle? sekä Mitä yllätyksiä Brysselistä on tulossa? Työskentelymuotoja olivat keynote- ja asiantuntijapuheenvuorot, kokeilukulttuuri, WorldCafe-työskentely, pitchaus-paneelit sekä verkostoitumista osallistujien ja kumppanien kesken. Akatemian verkkosivuilla on julkaistu tapahtuman esityksiä, yhteenvetoja puheenvuoroista ja ryhmätöistä, videoita sekä kuvagalleria.

Vuoden 2018 kattoteemana on Tekoälyn vaikutus yhteiskuntaan. Sen alateemoja voivat olla esimerkiksi tekoälyn vaikutukset työhön ja osaamiseen, energiasektorille, sosiaali- ja terveysalalle, kyberturvallisuuteen, propagandaan jne.

Jos yhteistyö Tietoyhteiskunta-akatemian puitteissa kiinnostaa, ole yhteydessä Merja Sjöblom, merja.sjoblom[at]tieke.fi, 050 567 6893. Käydään yhdessä läpi yhteistyön vaihtoehtoja.

  

Varustettu ilmaisella Atlassian Confluence Community License-lisenssillä, joka on myönnetty hankkijalle TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry / Finnish Information Society Development Centre. Evaluoi Confluencea tänään.

Adaptavist ThemeBuilderKäytössä

Adaptavist ThemeBuilder EngineAtlassian Confluence