Ajankohtaista

Tuloverolomakkeet Koivuniemen TYVI-palveluun Yritykset voivat nyt jättää myös tuloveroilmoituksensa Koivuniemen TYVI-asiointipalveluun. Kaikki lomakkeet liitteineen ovat tarjolla helppokäyttöisessä internet-palvelussa.

Palvelussa kaikki ilmoittaminen on maksutonta. Maksuttomuus koskee myös tili\- ja isännöintitoimistoja, jotka ilmoittavat kerralla usean asiakasyrityksensä tiedot. Palveluun sisältyy lisäksi pdf-ilmoitusarkisto ja tulostusmahdollisuus.

--Markkinoilla ei ole toista vastaavaa palvelua, jossa asiointi olisi tilitoimistoille tehty sekä helpoksi että maksuttomaksi, palvelun kehittämisestä vastaava projektipäällikkö Ville Mäntymaa Kustannusosakeyhtiö Koivuniemeltä toteaa.

Palveluun pääsee osoitteella tyvi.koivuniemi.com. Käyttäjä tunnistetaan Verohallinnon myöntämällä Katso-tunnisteella. Tunniste on tarkoitettu yritysten ja organisaatioiden turvalliseen internetasiointiin, ja sen käyttö on yhtä yksinkertaista kuin pankkitunnuksen. Tunnisteen hankkiminen on opastettu TYVI-palvelun sisäänkirjautumissivulla.

-- Sähköinen tuloveroilmoittaminen on lisääntynyt nopeasti tänä vuonna. Sähköinen ilmoittaminen korvaa mekaanista työtä sisältöpainotteisilla tehtävillä. Vastikään julkistettu Raportointikoodisto tukee tätä linjaa luomalla kirjanpitoon ohjauksia sähköiselle ilmoittamiselle. Koivuniemen palvelu on tervetullut lisä ilmoittaja-asiakkaiden palveluvalikoimaan, apulaisjohtaja Kalevi Heiliö Verohallinnosta sanoo. Palvelun tuottaa yhteistyössä Verohallinnon kanssa Kustannusosakeyhtiö Koivuniemi, joka on Valtiovarainministeriön sertifioima TYVI-palveluntarjoaja.

Lisätietoja:


Kustannusosakeyhtiö Koivuniemi, Ville Mäntymaa, puh. 040 963 8804

Verohallinnon TYVI-asiakaspalvelu, tyvi@vero.fi, puh. 020 697 040

TYVI - Tietovirrat yritysten ja viranomaisten välillä

TYVI -järjestelmä tarjoaa yrityksille yhdenmukaisen tavan ilmoittaa tietoja sähköisesti viranomaisille ja viranomaistehtäviä hoitaville tahoille.

TYVI -järjestelmän tavoitteena on helpottaa tietojen ilmoittamista ja vähentää siihen kuluvaa työtä ja kustannuksia.

Tietojen ilmoittaminen sähköisesti on yrityksille pääosin maksutonta. Tietoa vastaanottava viranomainen sopii tietojen vastaanotosta TYVI-operaattoreiden tai yritysten kanssa.

Valtiovarainministeriö on irtisanonut TYVI-tiedonvälittäjien (TYVI-operaattorit) kanssa tehdyt yhteistyösopimukset päättymään 30.11.2016. Sopimusten irtisanomisilla selkeytetään TYVI-toimintamallia, jossa valtiovarainministeriöllä ei ole ollut todellista sopimuksellista roolia tai rahaliikennettä TYVI-operaattoreiden kanssa. Valtiovarainministeriön yhteistyösopimuksien irtisanominen ei vaikuta viranomaisten tai muiden tietoja hyödyntävien organisaatioiden ja TYVI-tiedonvälittäjien välisiin sopimuksiin. Irtisanominen ei vaikuta muilta osin TYVI-järjestelmään, joka tarjoaa edelleen yrityksille tavan ilmoittaa tietoja sähköisesti niille viranomaisille ja viranomaistehtäviä hoitaville tahoille, jotka jatkavat TYVI-järjestelmän käyttämistä.

Lisätietoja:

Valtiovarainministeriö

Markus Rahkola, 02955 30139

Marjukka Ala-Harja, 02955 30489

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@vm.fi

 

Perustiedot TYVI-palveluista

Miten aloittaa?

TYVI-operaattorit

Mitä ilmoituksia voi jättää?

TYVI-liittymiä tarjoavat ohjelmistot

Valtiovarainministeriö, Finansministeriet.
Adaptavist ThemeBuilder EngineAtlassian Confluence