TIEKElle uusi hallitus ja suuntaviivat

Siirry metatietojen loppuun
Siirry metatietojen alkuun

TIEKEn syyskokous pidettiin Microsoftin Fluxissa, uudenlaisessa yhteistyötilassa Kasarminkadun perinteikkäässä jugendlinnassa. Kauan sitten talossa edistettiin ihmisten välistä yhteydenpitoa perinteisellä puhelintekniikalla, olihan se Helsingin Puhelimen pääkonttori. Siellä moni helsinkiläinen on käynyt vuokraamassa tai ostamassa puhelinliittymän.  Nyt talon toiseen kerrokseen voi marssia läppärinsä kanssa tekemään töitä ja kohtaamaan ihmisiä startup-kulttuurin hengessä. Microsoft on lähestynyt näin startup-toimintamalleja ja luo uutta imagoa yleisenä teknologiayrityksenä.

Innovatiivisesta ympäristöstä huolimatta syyskokous eteni sääntöjen mukaisessa järjestyksessä ja valitsi TIEKElle uuden hallituksen. Uusina jäseninä hallituksessa aloittavat Virpi Einola-Pekkinen Valtiovarainministeriöstä, Anne Karjalainen JHL ry:stä / JHL-opistosta ja Ville Meloni Forum Virium Helsinki Oy:stä. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Esa Korvenmaa ja jäseninä Sirpa Alitalo TEM:stä, Heljä Misukka OAJ:stä, Kari Natunen CGI:ltä, Tanja Rantanen Suomen Kuntaliitosta ja Aki Siponen Microsoftilta. Hallitukseen kuuluu siis kahdeksan jäsentä ja puheenjohtaja.

Kuva: TIEKEn strategiset toiminta-alueet 2017

Syyskokous vahvisti myös toimintasuunnitelman vuodelle 2017. Keskiössä on TIEKEn rooli vaikuttajana, verkottajana ja vauhdittajana. Näiden roolien ilmentymänä on vuoden 2016 aikana käynnistynyt Tietoyhteiskunta-akatemia, Ajatuspajatoiminta ja Big Data Forum Finland (BiFF), joiden toiminnan vakiinnuttamista jatketaan. Uusina avauksina kehitetään Slush-yhteistyötä, hiotaan SuomiAreena -osallisuutta sekä osallistutaan Suomi100 -juhlaohjelmaan.

Edellä esiin nostettujen uusimpien kohteiden lisäksi TIEKE jatkaa pitkäaikaisilla toiminta-alueillaan; osaamisen kehittämisessä ja digitaalisten toimintaprosessien edistämisessä. Vuoden 2017 aikana julkaistaan Hanketorin uudistettu palvelu tarjouspyyntöjen välittämisessä ja käynnistetään vuorovaikutteiset AamuAreena-kohtaamiset. Tuotteita ja palveluita kehitetään ja ylläpidetään sekä hankkeita käynnistetään digitalisaation luomien mahdollisuuksien hyödyntämiseksi.

Hallituksen jäsenet edustavat monipuolisesti TIEKEn toimintakenttää ja ovat laaja-alaisesti verkostoituneita. Tämän odotetaan osaltaan näkyvän TIEKEn toiminnan uudistumisena ja vaikuttavuuden kasvuna.

Varustettu ilmaisella Atlassian Confluence Community License-lisenssillä, joka on myönnetty hankkijalle TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry / Finnish Information Society Development Centre. Evaluoi Confluencea tänään.

Adaptavist ThemeBuilderKäytössä

Adaptavist ThemeBuilder EngineAtlassian Confluence