Siirry metatietojen loppuun
Siirry metatietojen alkuun

Suomessa toimivien kauppiaiden kanssa asioidessasi tietosuojaan liittyvät oikeutesi ovat selkeät, ja ongelmatilanteissa saat apua tietosuojavaltuutetun toimistosta. Sinulla on seuraavat oikeudet: tiedonsaantioikeus, tarkastusoikeus, oikeus saada tietosi korjatuksi sekä kielto-oikeus.

Tiedonsaantioikeus merkitsee sitä, että rekisterinpitäjä eli verkkokauppa on velvollinen antamaan tietoja henkilötietojesi käsittelystä. Sinulla on oikeus tietää mitä tietoja kerätään, kuka käsittelee henkilötietojasi, missä tarkoituksessa se tapahtuu, mitkä ovat rekisterin suojauksen periaatteet, luovutetaanko tietoja EU:n ulkopuolelle ja miten voit tarkistaa tai korjata omat tietosi tai kieltää niiden käytön. Nämä asiat tulee löytyä verkkokaupan rekisteriselosteesta. Voit selvittää asiat myös ottamalla yhteyttä kauppiaaseen.
Sinulla on oikeus käyttää tarkastusoikeuttahalutessasi tietää, mitä tietoja sinusta on tallennettu eri rekistereihin. Esitä tarkastuspyyntö suoraan rekisterinpitäjälle eli verkkokaupalle. Sinulla on oikeus saada tieto korjatuksi eli oikeus vaatia rekisterinpitäjää korjaamaan rekisterissä oleva virheellinen tieto. Kielto-oikeudenmukaan voit kieltää tietojesi käytön suoramainontaan, etämyyntiin tai muuhun markkinointiin, markkina- ja mielipidetutkimuksiin sekä henkilömatrikkelia tai sukututkimusta varten. Ilmoita kiellosta rekisterinpitäjälle.

Ohjeita ja apua oikeuksien käyttöön

Kun haluat käyttää oikeuksiasi tai sinulla on kysyttävää jostakin rekisteristä, ota yhteyttä kyseiseen rekisterinpitäjään eli verkkokauppiaaseen. Tarkemmat toimintaohjeet oikeuksiesi käyttämiseen löytyvät tietosuojavaltuutetun toimiston www-sivuiltaJos asia ei hoidu yhteydenotolla kyseiseen kauppiaaseen, voit kysyä lisäohjeita tietosuojavaltuutetun toimiston neuvonnasta: sähköposti tietosuoja@om.vn.fi tai puh. (09) 18251.

Varustettu ilmaisella Atlassian Confluence Community License-lisenssillä, joka on myönnetty hankkijalle TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry / Finnish Information Society Development Centre. Evaluoi Confluencea tänään.

Adaptavist ThemeBuilderKäytössä

Adaptavist ThemeBuilder EngineAtlassian Confluence